Kaalikas teeb kõhule head

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiri talu peremehe Lembit Kaljura menüüs on kaalikad väga tähtsal kohal, sest need tugevdavad immuunsüsteemi ja aitavad kõhtu korras hoida.
Piiri talu peremehe Lembit Kaljura menüüs on kaalikad väga tähtsal kohal, sest need tugevdavad immuunsüsteemi ja aitavad kõhtu korras hoida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Karksi-Nuia külje all Piiri talus köögivilja kasvatava Lembit Kaljura sõnutsi on kaalikas väga väärtuslik juurvili, paraku kipub selle kasutamine Eestis soiku jääma.

«Tänapäeval on hakatud kaalikat vähem sööma. Meie esivanemad suhtusid temasse hoopis austavamalt,» nendib ta ning lisab, et suisa imetlusväärseks võib pidada kaalika säilivust. «Tema

C-vitamiin säilib peaaegu kevadeni välja ning ka maitseomadused ja välimus ei muutu kuigivõrd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles