Alguse näidend jõuab lavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

24. oktoobril jõuab Tallinnas PolygonTeatris lavale Viljandi kultuurikolledži lõpetanud ja Ugala teatris töötanud Martin Alguse näidend «Väävelmagnooliad».

«Väävelmagnooliad» põhineb tõestisündinud lool. Ühel päeval saabub karjäärinaise ellu tema invaliidist isa, kes äkitselt tema hoolitsust vajab. Naine teeb kõik, et isa hooldamisest pääseda, sest too on lapsepõlves olnud tema suhtes vägivaldne. Algul väga toetavana tundunud elukaaslane jätab naise raskel hetkel üksi – kaotatud karjäärivõimaluste, hädise isa ja lapsepõlvetraumadega. Elul on aga üllatusi varuks ning pealtnäha lootusetud olukorrad panevad meid elu ja inimesi enda ümber nägema teistmoodi.

Näidendi tekst on napp ja kujundlik, rõhudes pigem poeetilisusele kui psühholoogilisele realismile. Lavastaja on Tamur Tohver ja kunstnik Kalju Kivi. Mängivad Karin Rask, Anti Kobin ja Eero Spriit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles