Järvemuda pumpamine sünnitas ajutise veesilma

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel küütles ajutine tiik päikese käes, järvest ümberpumbatud kraam settimas. Eile oli vett vähem ning osaliselt piirasid piirkonda lindid.
Reedel küütles ajutine tiik päikese käes, järvest ümberpumbatud kraam settimas. Eile oli vett vähem ning osaliselt piirasid piirkonda lindid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Viljandi järve ranna puhastamise järel kaob sealt 4000 kuupmeetri jagu mudaliiva. Selle esimene laadung juba settib ajutises tiigis.

Osaühing Saaretu saab septembri lõpul alanud tööga ühele poole hiljemalt 10. novembriks. Firma juhataja Kalmer Lina ütles, et settetiigi madalamat äärt toetab kahe meetri kõrgune vall, kuid tiigis endas on vett meetri jagu – kohati rohkem, kohati vähem.

Ajutine veesilm püsib tema sõnul seni kaua, kui järvest pumbatud vesiküllastunud muda ja liiv tahenevad ning vesi ära imbub. Lõpuks jääb alles tavaline pinnas, millest saab haljastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles