Välu: Sügis käis koolis külas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed tegid lõbusa loodusainete õpetaja kuju.
Lapsed tegid lõbusa loodusainete õpetaja kuju. Foto: Moonika Pärna

Puud ja põõsad lähevad iga päevaga aina värvilisemaks. Koolitükke tehes kipub aga talve vastuvõtmiseks valmistuv loodus kahe silma vahele jääma. Jakobsoni kooli rahval on tore traditsioon, mis toob sügisese ilu lausa koolimaja seinte vahele. Ettevõtmist nimetatakse sügisnädalaks ning see on teoks saanud juba rohkem kui kümnel aastal.

Vahvaid tegemisi on alati olnud kohe hulgi. Näiteks tähistasid sellel nädalal tundide algust ja lõppu kellahelina asemel hoopis loomade hääled. Esmaspäeval võis kuulda ilvest, teisipäeval rebast, kolmapäeval konna, neljapäeval hunti ja reedel kitse. Kui õpilane arvas ära, kes häält teeb, sai ta vastuse viia loodusainete õpetaja kätte. Parim loomahäälte tundja oli IV-c klassi õpilane Regina Univer. Tema meelest oli kõige lihtsam ära tunda hundi ja kõige raskem kitse häält.

Eri aastatel on sügisnädalal korraldatud viktoriine ja nunnukonkursse. Lastel on tulnud okste ja lehtede järgi puid ära tunda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles