Erinevalt Viljandist saab turist Karksi-Nuias infot ka laupäeval

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi turismiinfokeskuse lahtiolekupoliitika on samasugune, nagu näiteks Rakvere, Jõhvi, Võru, Valga või Rap­la infokeskusel: suvel ollakse avatud seitse päeva nädalas, ent madalhooajal üksnes esmaspäevast reedeni.
Viljandi turismiinfokeskuse lahtiolekupoliitika on samasugune, nagu näiteks Rakvere, Jõhvi, Võru, Valga või Rap­la infokeskusel: suvel ollakse avatud seitse päeva nädalas, ent madalhooajal üksnes esmaspäevast reedeni. Foto: Kenno Soo / Sakala

Paljude Eesti väikeste linnade turismiinfokeskused on sügisest kevadeni nädalavahetustel suletud. Samal ajal on vähemalt ühe Viljandimaa linnakese turismiinfopunkti uksed aasta läbi lahti kuuel päeval nädalas.

Ka Viljandi turismiinfokeskus on üks neist paljudest keskustest, mis tegutsevad maikuu keskpaigast septembri keskpaigani iga päev, kuid on ülejäänud ajal laupäeviti ja pühapäeviti kinni. Viljandi turismiinfokeskuse juhataja Angela Aru selgitust mööda tuleneb niisugune olukord ühelt poolt turismiseadusest ning teisalt keskuse eelarvest. Nimetatud seadus ütleb rahvusvahelistele standarditele vastavate turismiinfokeskuste kohta, et need peavad olema 15. maist 14. septembrini avatud seitse päeva nädalas ja vähemalt neli tundi korraga, kasutamiseks olev rahasumma seab aga madalhooajal lahtiolekuaegadele piirid.

«Suurema eelarve korral võiksime olla avatud ka laupäeval, aga seda kindlasti mitte esmaspäeva arvelt,» lausus Angela Aru. Viljandi turismiinfokeskust haldab Viljandimaa omavalitsuste liit, tegevustoetust saadakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles