Nädalavahetus tõotab tulla linnurohke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alanud on sookurgede, hanede, laglede ja teiste lindude massränne ning nädalavahetusel tasub rändurid üle lugeda, kirja panna ja andmed ornitoloogiaühingule läkitada, sest siis on rahvusvahelised linnuvaatluspäevad.

Linnuvaatlus «EuroBirdwatch» saab Euroopas teoks juba 21. korda. Sellega pööratakse tähelepanu lindude sügisrände kulminatsioonile. Eesti ornitoloogiaühing kutsub 4. ja 5. oktoobri vaatluspäevadel osalema kõiki Eesti linnusõpru. Soodsa ilma korral tõotab nädalavahetus tulla väga linnurohke.

Osalemiseks pole vaja teha muud kui lihtsalt minna õue linde vaatama. Seda võib teha oma koduaias teiste toimetuste kõrvalt või võtta ette pikem linnuretk. Kõige kuumem punkt on kindlasti Põõsaspea neem Loode-Eestis, kust juba septembri alguseks oli läbi rännanud vähemalt miljon lindu. Seal oodatakse huvilisi laupäeval kella 8–13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles