Konverents tuleb kolme orkestri kontserdiga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 4. oktoobril kell 19 algab Viljandi pärimusmuusika aidas galakontsert «Kolm korda flöödist tuubani». Kolme orkestri kontserdil esitavad eriilmelist puhkpillimuusikat Eesti noorte puhkpilliorkester, vabariiklik orkestrijuhtide puhkpilliorkester ning politsei- ja piirivalveorkester koos pärimusmuusikaansambliga Ro:Toro. Kontsert on üle-euroopalise puhkpillimuusikaorganisatsioonide ühenduse CISM Viljandis peetava aastakonverentsi kultuuriprogrammi osa. UNESCO juures tegutsev ühendus esindab oma eestseisuse kaudu umbes 22 000 puhkpilliorkestrit ja ansamblit 17 riigist.

Eesti puhkpillimuusika ühingu juhatuse esimees, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppedirektor Harry Illak rääkis, et CISM-i iga-aastase suurkogunemise koht valitakse konkursiga.

«Aasta tagasi Austrias pakkus Bert Langeler Eesti esindajana välja Viljandi võimalusi ja need leidsid teiste suure poolehoiu,» selgitas Illak. «Temal õnnestuski see aastakoosolek Viljandisse tuua.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles