Kaks valda ihuvad hammast tervisekeskuste miljonitele

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja haigla tegutseb praegu hooldushaiglana, mis valla unistuse täitumisel heidab tulevikus ühte kohalike perearstide, kiirabibaasi ja teiste tervishoiuteenuste pakkujatega.
Abja haigla tegutseb praegu hooldushaiglana, mis valla unistuse täitumisel heidab tulevikus ühte kohalike perearstide, kiirabibaasi ja teiste tervishoiuteenuste pakkujatega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisel aastal saab asuda taotlema piirkondlike tervisekeskuste rajamise toetust, milleks on ette nähtud kuni 85 miljonit eurot. Ka Abja ja Suure-Jaani ei kavatse seda võimalust tuulde lasta.

Kui seni on räägitud peamiselt Viljandi haigla soovist ehitada uus maja, kus oleksid koos nii pere- kui eriarstid, saades selle unistuse elluviimiseks toetust Euroopa regionaalarengu fondist, siis rahakotiraudade avamise klõpsu eel ei istu jõude ka vallad.  

Abja vallavanem Peeter Rahnel ütles, et vallal on kindel plaan tervisekeskuse rajamiseks raha taotleda. Juba on välja mõeldud ka koht, kuhu see võiks tulla: sihtasutuse Abja Haigla krundile, kus praegu asub statsionaarset õendusabi ja koduõendust osutav hooldushaigla. «See on suur kinnistu ja kogu tervisekeskus mahuks sinna ära. Juurde tuleks ehitada korralik hoonestus,» lisas Rahnel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles