Viljandi IT-pealinnaks!

, ettevõtja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula
Tauno Tuula Foto: Peeter Kümmel

JUBA KAKS noort ärimeest on võtnud Sakala veergudel sõna Viljandi IT-pealinnaks saamise võimalikkuse kohta. Arno Kütt on alustanud oma äri Viljandis ja paistab, et ta jääb Viljandi patrioodiks, mistõttu võib tema esialgu hulluna näivat ideed tõsiselt võtta.

Kui järele mõtlesin, ei tundunudki tema idee mulle enam hullumeelse, vaid täiesti teostatavana ning minu kui kinnisvaraga tegeleja ja pikaaegse linnavalitsuse liikme peas sündis idee, mis võib noorte meeste mõtet toetada.

Minu teada pole Eestis Viljandi kõrval teist nii suurt linna, kus oleks buumi ajal jäänud hoonestamata terve linnaosa mõõtu maa-ala, mis oleks pealekauba üks linna atraktiivsemaid elamispaiku. Ma räägin Järveotsa elamurajoonist, mis jäi hoonestamata, sest riik venitas maa sihtotstarbe muutmisega. Seetõttu tundubki, et riik andis meile ainulaadse võimaluse moodustada lisaks IT-kõrgkoolile terve IT-linnaosa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles