Eesti: Ülikallis vähiravim lisandub soodusravimite hulka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassa soodusravimite nimekirja lisandub käesoleva aasta oktoobrist ülikallis vähiravim Zytiga (Abirateron). Enam ei pea patsiendid ravimit Zytiga ise välja ostma, finantseerimise võtab üle haigekassa, edastas vähiravifond Kingitud Elu.

Sotsiaalministeeriumi ravimikomisjoni otsusega on 100-protsendilise soodustusega Zytiga väljakirjutamise õigus onkoloogil ja uroloogil teatud eesnäärmevähi raviks patsientidele, kelle haigus on eelneva kemoteraapia vältel või pärast seda progresseerunud.

Soodustus ei laiene neile patsientidele, kelle ravi abiraterooniga on ravimitootja vastutusel alustatud ja tagatud enne käesoleva aasta 1. oktoobrit. Soodustus ei laiene ka neile, kellele on ravimitootja spondeeritud uuringu või programmi käigus varem tasuta ravimit jaotatud. Nende hulka ei kuulu patsiendid, kes on ravimi ise või fondi abiga ostnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles