Seadused annavad välismaale lähetatule soodsad tingimused

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni eelmisel nädalal alanud ja oktoobri lõpuni kestev sotsiaalkampaania juhib tähelepanu Euroopa Liidu liikmesriikidesse tööle lähetatud inimeste õigustele.
Tööinspektsiooni eelmisel nädalal alanud ja oktoobri lõpuni kestev sotsiaalkampaania juhib tähelepanu Euroopa Liidu liikmesriikidesse tööle lähetatud inimeste õigustele. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Et paljud välismaale tööle lähetatud inimesed kirjutavad või helistavad tööinspektsioonile ning küsivad oma õiguste kohta, otsustas amet korraldada sotsiaalkampaania «Tunne oma õigusi – lähetatud töötaja».

Nagu ütles tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu, lähetatakse Euroopa Liidu ühisturu tingimustes üha rohkem inimesi tööle mõnda teise liikmesriiki. «Välisriigis tööle asumine on praegu igati tavapärane. Samas pole tööandjad ega töötajad piisavalt kursis euroliidu nõuetega, mida tuleb täita, ning tihtilugu pole ettenähtud töötingimused tagatud,» rääkis ta.

Konkreetsemalt öeldes kohustab Euroopa Liidu töötajate lähetamise direktiiv tagama välisriiki saadetud inimesele samasugused tingimused, nagu kehtivad selle riigi elanikele. «Näiteks kui töötaja lähetatakse Prantsusmaalt Saksamaale, tuleb talle tagada Saksamaal nõutavad töötingimused,» selgitas tööinspektsiooni peajurist Liis Naaber-Kalm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles