Raekojas oodatakse rahasoovijate taotlusi

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoda
Viljandi raekoda Foto: Elmo Riig

Viljandi volikogu on kehtestanud korra, mille alusel saab linnaeelarvest küsida raha mittetulundusühenduste tegevuse ning haridus-, kultuuri-, sotsiaaltöö- ja spordiprojektidele. Taotlused tuleb raekotta esitada 20. septembriks.

Et kõigile taotlejatele tõenäoliselt raha ei jätku, moodustas linnavalitsus 11-liikmelise komisjoni, kuhu kuuluvad volikogu ja linnavalitsuse selle tegevusvaldkonna esindajad. Komisjoni esimees on abilinnapea Helle Aunap.

Komisjon vaatab taotlused läbi ja teeb linnavalitsusele ettepanekud, kellele raha anda ja kellele mitte. Toetuse saajad kinnitab linnavolikogu koos 2011. aasta linnaeelarvega.

Viljandi linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso ütles, et need, kes soovivad toetusraha, peavad linnavalitsusele hiljemalt 20. septembriks esitama paberil või digitaalselt allkirjastatud vormikohase avalduse. Ilma selleta ei ole võimalik linnaeelarvest toetust saada. Hiljem kui 20. septembril laekunud taotluste alusel raha eraldamisest võib linnavalitsus keelduda.

Avalduste vormid on kättesaadavad linnavalitsuse infostendidel raekojas, Laidoneri plats 5 ja 5-a hoonetes ning linna koduleheküljel alajaotuses “Avalduste vormid” rahanduse osas. Lisaks taotleja andmetele tuleb ära märkida projekti või tegevuse kirjeldus, eesmärk, kaasrahastajad, eelarve ja tegevuses osalejad.

Marika Aaso selgitas, et mittetulundusühendustel on võimalik rahaabi küsida, kui nad tegutsevad Viljandi avalikes huvides, kusjuures eelistatud on taotlejad, kelle põhitegevus toetab Viljandi arengukavas olevate eesmärkide saavutamist. Ürituse korraldamiseks võib füüsiline või juriidiline isik toetust taotleda tingimusel, et see leiab aset Viljandis või on muul viisil Viljandiga seotud.

Pärast eelarve vastuvõtmist sõlmitakse toetuse saajatega lepingud. Enne toetuse väljamaksmist kontrollitakse, kuidas ta on seni linna ees oma kohustusi täitnud. “Taotlejal ei tohi olla rahalisi võlgnevusi ja esitamata aruandeid linnaraha kasutamise kohta eelmistel perioodidel. Võlgnevuse korral võib linnavalitsus toetuse andmisest keelduda,” rõhutas Marika Aaso tähtaegse aruandluse vajadust.

Neljapäeval, 26. augustil kell 17 korraldab linnavalitsus muusikakooli orkestrimaja saalis Carl Robert Jakobsoni tänav 16 toetuste taotlemise infotunni, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles