Mulgi spordivõistluste sekka astub rattaralli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui seni on Viljandimaal maanteeratastel võistelnud peamiselt eliitratturid, siis nüüd saavad selle võimaluse ka pühapäevasõitjad.
Kui seni on Viljandimaal maanteeratastel võistelnud peamiselt eliitratturid, siis nüüd saavad selle võimaluse ka pühapäevasõitjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

8. augustil sõidetakse esimest korda Mulgi rattaralli.


83 kilomeetri pikkuse põhisõidu start antakse kell 12 Viljandi piirilt Unistari autokeskuse eest ning rada kulgeb Pärsti, Paistu, Viiratsi ja Saarepeedi vallas. Kes nii pikka maad sõita ei soovi, saab valida enam kui kaks korda lühema, 38-kilomeetrise distantsi. Selle sõidu start on kell 13.20.

Võistluse peakorraldaja, Viljandi rattaklubi juhatuse liige Veiko Šmidt tõdes, et viimasel paaril aastal on maanteesõiduvõistlused Eestis populaarseks muutunud ja seetõttu otsustas tänavu kümnendat tegevusaastat tähistav klubi teoks teha oma esimese rattaralli.

Maanteesõidu korraldamise kogemusi on klubil piisavalt, sest juba kaks korda on Eesti grupisõidu meistrivõistlused olnud tema organiseerida.

Kui Mulgi rattamaratoni eri distantside stardis on kokku ligi 2000 osalejat, siis rattarallile oodatakse neid umbes 300.

«See, et võisteldakse asfaldil, ei tähenda, nagu peaks starti tulema ilmtingimata maanteerattaga. Mingeid piiranguid meil pole ja asfaldil on ka maastikurattaga mugav sõita,» lausus peakorraldaja.

Mulgi rattaralli on Veiko Šmidti hinnangul jõukohane kõigile, kes suutsid kevadel Mulgi maratonil läbida lühema distantsi.

«Tänavune poolmaraton, mis leidis aset väga poristes tingimustes, oli 35 kilomeetrit pikk,» meenutas ta. «Rattaralli lühem distants on 38 kilomeetrit, aga seda on vähemalt kaks korda kergem läbi vändata.»

Võistluspäev pole korraldajatel valitud juhuslikult. Nimelt peeti Viljandimaal just 8. augustil 117 aastat tagasi esimene rattavõistlus. See juhtus kümme aastat enne esimest Tour de France’i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles