Välu: Mõned sebrad teevad vehkat

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea meeles, et ka ülekäigurajal teed ületades tuleb olla tähelepanelik.
Pea meeles, et ka ülekäigurajal teed ületades tuleb olla tähelepanelik. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandis on päris palju vöötradasid. Koolide ja lasteaedade läheduses, kus palju lapsi teed ületab, on need ka väga vajalikud. Leidub aga kohti, kus need pigem segadust tekitavad.

Kõlab täitsa imelikult, eks ole. Aga kas sa teadsid, et rohkem kui pooled jalakäijatega juhtunud liiklusõnnetused on aset leidnud just ülekäigurajal. Miks? Sest sebrale astujad teavad, et neil on eesõigus, ega vaevu sageli vasakule ja paremale vaatama. Ometi tuleb enne üle tee minekut ilmtingimata veenduda, et mõnda masinat sinu poole ei vura. Kui vurab, võid sõiduteele astuda alles siis, kui näed, et juht on hoo maha võtnud ja jääb seisma.

Viljandis kaotatakse lähiajal ära seitse ülekäigurada. Just neis kohtades, kus liikumine pole väga tihe ega sebrad hädavajalikud. Kui mõni triibik just sinu koduteelt jalga laseb, ära heida meelt. Võid samas paigas ka edaspidi teed ületada. Aga kui sa tead, et sul pole enam eesõigus, oled loodetavasti selle võrra tähelepanelikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles