Kärstnas hakkab pink meenutama kauast koolijuhti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. augustil avasid Kärstna külaliikumise eestvedajad kooli juures ajaloohõngulise pingi, mis jääb meenutama mõisa esmamainimist, esimese koolimaja sisseõnnistamist, kabelimäele lõvi paigaldamist, koolihoone 90 aasta juubelit ning Vabadussõja mälestusmärgi taastamist. Pühapäeval avatakse teine pink Ants Tombi mälestuseks.
23. augustil avasid Kärstna külaliikumise eestvedajad kooli juures ajaloohõngulise pingi, mis jääb meenutama mõisa esmamainimist, esimese koolimaja sisseõnnistamist, kabelimäele lõvi paigaldamist, koolihoone 90 aasta juubelit ning Vabadussõja mälestusmärgi taastamist. Pühapäeval avatakse teine pink Ants Tombi mälestuseks. Foto: Rein Anton

Nädalavahetusel avatakse Kärstna endise kooli juures ajaloohõnguline pink, mis on pühendatud 35 aastat kooli juhtinud Ants Tombile.

Mittetulundusühingu Kärstna Külaliikumine esimees Rein Anton rääkis, et see on koolimaja juures juba teine mälestuspink. Esimene paigaldati maja ette augusti lõpul ning see tuletab meelde Kärstna küla tähtsaid aastaarve.

Kui esimese pingi ostuks vajalik raha tuli pooleldi annetustena, siis teise pingi raha, 540 eurot, suudeti koguda augusti lõpul aset leidnud Kärstna kooli lõpupeol ja külapäeval. «Annetusi tuli hästi ning sealsamas külapäeval tegime kiire otsuse, et Kärstna kooli pikaajaline direktor Ants Tomp saab ka pingi,» selgitas Anton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles