Sädemed süütasid küünlavabriku

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad küünlavabrikus.
Päästjad küünlavabrikus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Keevitamise käigus lennanud sädemed süütasid eile õhtul Viljandis asuva küünlavabriku tootmisruumi. Õnnetusest ettevõttele suurt kahju ei tekkinud.

Küünlafirma Hansa Candle juhatuse esimees Tarvo Moss selgitas, et põleng tekkis keevitustöödest. «See oli lokaalne põleng, kuid suitsu oli kõvasti,» nentis ta.

Kohe põlengu tekkides asusid seda kustutama firma enda töötajad ning kohale kutsuti ka päästeteenistus. Tuletõrjujad sõitsid Viljandisse kokku kogu maakonnast, sest tulekahju küünlaid ja tikke tootvas ettevõttes võib osutuda väga ohtlikuks.

«Suitsu tõttu ei pääsenud me ise õnnetuspaigale lähedale ja sinna said minna ainult erivarustusega tuletõrjujad,» ütles Moss.

Täna hommikul tehtud ülevaatuse kohaselt tegi tuli tehasele vähe kahju ning ettevõttes saab töö jätkuda.

Hansa Candle tegeleb Viljandis küünalde tootmisega. Varem tikuvabrikuna tuntud tehases valmistatakse vaid kaminatikke ja neidki väikeses mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles