Huvikool võttis ringita lapsed tähelepanu alla

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhatroonikaringi juhendaja Kristjan Sisa tunneb heameelt, et mitu poissi Paalalinna koolist tema ringiga liituda tahtis. Ta nentis, et noortele tuleb pöörata piisavalt tähelepanu, et see huvi kergelt ei jahtuks.
Mehhatroonikaringi juhendaja Kristjan Sisa tunneb heameelt, et mitu poissi Paalalinna koolist tema ringiga liituda tahtis. Ta nentis, et noortele tuleb pöörata piisavalt tähelepanu, et see huvi kergelt ei jahtuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi huvikool tegeleb aasta kestva katseprojekti käigus nende Paalalinna ja Kaare kooli õpilastega, kes pole seni huviringides osalenud, et selgitada välja nende huvipuuduse põhjused. Mõni ringita laps on oma koha juba leidnud.

Üks selline huviring, millest kolm Paalalinna kooli poissi sotsiaalpedagoog Kertu Reinsalu sõnul pärast esimest tundi vaimustusse sattusid ning seal ka edaspidi käima hakata lubasid, on mehhatroonika ja materjalide töötlus, mis tegutseb Reinu teel asuvas loomeinkubaatoris. Osa lapsi käib Reinsalu sõnul alles ringidega tutvumas ning kui paljud ja kus täpselt pidama jäävad, näitab tulevik.

Huvikool teeb direktor Anu Peieli selgitust mööda kahe kooliga katseprojekti käigus tihedat koostööd ennekõike selleks, et leida üles põhjused, miks paljud lapsed huvihariduse juurde üldse ei jõuagi. «Viljandis on mitmekülgne huvitegevus, aga miks meil on igal aastal 300–400 last, kes millegagi ei tegele?» küsis Peiel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles