Vahetusõpilane kohtus kodutöö ja tasuta lõunaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraaliast Viljandi Kesklinna kooli vahetusõpilaseks tulnud Robin Vinkmann ütleb, et algus pole olnud kerge ja ta peab pingutama, et uue süsteemiga kohaneda.
Austraaliast Viljandi Kesklinna kooli vahetusõpilaseks tulnud Robin Vinkmann ütleb, et algus pole olnud kerge ja ta peab pingutama, et uue süsteemiga kohaneda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Kesklinna kooli tuli pooleks aastaks vahetusõpilaseks Austraalias elav Robin Vinkmann, kelle soontes, nagu selgus, voolab eestlase veri.

Veelgi enam: kuigi kooli läks ta suures saareriigis, käis ta lasteaias Pärnus. Ta on selgete sihtidega julge ja reibas noorsand.

Robini ema Maire Vinkmann on koolis käinud Viljandis. Ta rääkis, et poeg oli küll oodanud Eestisse tulekut, ent polnud päris hästi adunud, mis teda ees ootab. «Algul on uue süsteemiga harjumine: ained on teistsugused ja antakse rohkesti kodutööd.» Maailma kuklapoolele jäävas riigis saavat õppurid koduseid ülesandeid harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles