Õunarõõmu jätkub teistelegi jagamiseks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Põldsaare aias on tänavu väga palju õunu ja nii mõnelegi, kes tema majast mööda kõnnib ja pikemalt juttu puhuma jääb, paneb ta neid kaasa suure kilekotiga. «Teen seda hea meelega,» lausus ta.
Eve Põldsaare aias on tänavu väga palju õunu ja nii mõnelegi, kes tema majast mööda kõnnib ja pikemalt juttu puhuma jääb, paneb ta neid kaasa suure kilekotiga. «Teen seda hea meelega,» lausus ta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis on viimastel aastatel mitmel pool silma hakanud kena komme: inimesed, kel kipub aias õunu üle jääma, tõstavad neid kasti või korviga värava taha möödaminejate rõõmuks.

Nii on toiminud ka Huntaugu mäe jalami lähedal elav Eve Põldsaar. «Tänavu on meil väga hea õuna-aasta. Linnarahvale olen pakkunud näiteks «Paide taliõuna». Nii kui kast tühjaks saab, panen juurde, päevas kolm-neli korda,» rääkis ta ning nentis, et inimesed on talle selle eest tänulikud. «Vahel, kui me aias oleme, hõikavad nad tänavalt ja ütlevad aitäh. Kui jääme pikemalt vestlema, panen õunu kilekotiga kaasagi – see mul tükki küljest ei võta.»

Õunu saab lahke aiaomanik suuremal hulgal kaasa anda tänu sellele, et mahlategu on tal juba seljataga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles