Sõelapõhjaks lastud teeviit näitab vaid õige suuna kätte

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu korda tehtud Puujala metsa teeristil seisev liiklusmärk on saanud tunda jahipüssi kuule ja haavleid.
Tänavu korda tehtud Puujala metsa teeristil seisev liiklusmärk on saanud tunda jahipüssi kuule ja haavleid. Foto: Ketlin Beljaev / Sakala

Tänavu rekonstrueeritud Tusti–Puujala–Parika teel seisev viit on kellegi käe ja jahipüssi läbi nii auklikuks kõmmutatud, et sellelt ei loe enam välja, kui kaugele jääb Põltsamaa või Tartu maantee.

Sõelapõhjaks tulistatud liiklusmärk on Tänassilma jahimeeste seltsi esimehe Andero Tangi sõnul olnud kellegi sihtmärgiks juba aastaid. «Ma pead ei anna, aga tundub, et see kõige suurem haav­lilaeng on küll sinna juurde tekkinud,» ütles ta eilset pilti kommenteerides.

Tank tõdes, et see ei saa olla ühegi ausa küti töö ning on otsene häbiplekk igale jahimehele. «Nii me oma mainet kujundamegi. Äärmiselt näotu lugu. Kas kõik need augud on tekkinud seaduslike relvakandjate käe läbi, seda ei tea, aga piinlik igal juhul,» lausus jahiseltsi esimees. Tema sõnul saab sellise tegevuse taga olla vaid kellegi haiglase vajaduse rahuldamine. Tank kinnitas, et teeviita on tulistatud nii jahipüssi kuulide kui haavlitega.  

Maanteeameti avalike suhete peaspetsialist Allan Kasesalu ütles, et sellise teo eest saab karistuse määrata vaid politsei. Kuigi märgi võis paigaldada maanteeamet, on selle hooldamine Kasesalu sõnul pigem tee omaniku ülesanne. Tusti–Puujala–Parika tee on riigimetsa majandamise keskuse hallata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles