Terasmees hakkab taas Viljandi suunas juhatama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm aastat tagasi Imaveres pikali kukkunud Mulgi mees seatakse sel sügisel endises kohas uuesti püsti. Esialgu pidid linnajuhid minema Viljandit reklaamivat terasmeest avama reedel, kuid plaan muutus.

Linnavalitsuse päevakava kohaselt oli kuue meetri kõrguse ja 1,7 tonni raskuse terasest Mulgi mehe avamine kavandatud reede pärastlõunale, ent sel nädalal see siiski teoks ei saa. «Vihma tõttu lükkas ehitaja kuju püstitamise neljapäevale ja tahame anda talle puhveraega,» selgitas linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja kohusetäitja Johan-Kristjan Konovalov.

Tallinna ja Tartu maanteel liikujaid Viljandi poole juhatav Mulgi mees seisis Imavere vallas Paia ristmiku kõrval põllu peal enam kui kümme aastat. Algul oli kuju tugeval vundamendil, aga kui maaomanikuga tekkis vaidlus ja kuju teise kohta tõsteti, sellele enam korralikku alust ei tehtud. 2011. aasta jõulude ajal kukkus mees suure tuulega põllule pikali ja sai kannatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles