Vallo Kirs lavastab pealinnas klassikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Kirs lõpetas 2013. aastal Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavastaja erialal. Samast aastast töötab ta Ugalas.
Vallo Kirs lõpetas 2013. aastal Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lavastaja erialal. Samast aastast töötab ta Ugalas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna Linnateatri hooaja esimene uuslavastus on John Steinbecki «Hiirtest ja inimestest», mille toob publiku ette Ugala näitleja ja lavastaja Vallo Kirs.

Linnateatris lavastamiseks valis ta autori, kelle kohta ta on ise öelnud, et see on Ameerika Tammsaare.

«Mulle tundub, et Steinbeck on osanud jutustada ühe väga puudutava ja meeldejääva loo inimeseks olemisest. Selles on olemas kõik, saamaks ühendust nii ülevate kui alamate instinktidega inimloomusest,» rääkis Kirs. «Aga ennekõike räägib see lugu minu meelest sellest, kuidas unistades defineerime iseennast. Lisaks muule õnnestunud kontekstile, nagu praegune aeg ja võimalus töötada nende näitlejatega, sobib see materjal väga hästi just Hobuveskisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles