Rõõmu suure saagi üle trotsib madal kokkuostuhind

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel pool on «Triso» ja teisel pool «Hamleti» sorti nisu, selgitas Vadi talu peremees Allan Paal, kes sobras viljas, et näha, ega teradele ole «jalakesi» külge kasvanud.
Ühel pool on «Triso» ja teisel pool «Hamleti» sorti nisu, selgitas Vadi talu peremees Allan Paal, kes sobras viljas, et näha, ega teradele ole «jalakesi» külge kasvanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumehed võivad tänavu head meelt tunda kopsaka viljasaagi üle, aga et samasuguse rõõmu osaliseks on saanud ametivennad mujalt maailmast, on vilja kokkuostuhinnad madalad.

«Saak on sel aastal küll grammike suurem, aga hind on, jah, nagu ta on,» nentis Allan Paal Kolga-Jaani vallast Vadi talust. «Hindade üle ei ole midagi rõõmustada, sest maailmas on palju ületootmist. Eks kogu Euroopas andnud nisu tänavu supersaaki.»

Paal rääkis, et Eestis olid kevad ja suvi taimekasvuks soodsad. «Vihma tuli parasjagu, seejärel sai väetist panna. Siis jälle vihma ja väetist. Juuni külm tõmbas natuke tagasi, aga siis tuli ju kuumalaine ja kõik sai kohe põmdi küpseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles