Mõistulugu ligimesearmastusest

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma ei tule tagasi» on režissööri ja stsenaristi Ilmar Raagi neljas täispikk mängufilm. 12-aastast Kristinat mängib Viktoria Lobatševa.
«Ma ei tule tagasi» on režissööri ja stsenaristi Ilmar Raagi neljas täispikk mängufilm. 12-aastast Kristinat mängib Viktoria Lobatševa. Foto: Erakogu

Ilmar Raagi uue mängufilmi peategelane Anja on noor edukas õppejõud, kes peab loenguid Byronist ja on romantilises suhtes professorist kolleegiga. Kohtumine minevikuga keerab aga ühe hetkega kogu tema elu pea peale.

Anja on sunnitud põgenema valesüüdistuse eest ja teeskleb kodutut last. Teismelisemask ja tutvus endasarnase hulljulge tüdruku Kristinaga annavad talle võimaluse alustada uut elu. See on lugu ellujäämisest, südantsoojendavast sõprusest ja perekonna tähendusest.

«Veel paar aastat tagasi ei oleks ma arvanud, et tahan minna Venemaale filmi tegema,» rääkis Ilmar Raag. «Eesti ja Venemaa vahel on palju poliitilist usaldamatust ja mul on veel nõukogudeaegsed mälestused vene asjaajamisest. Ometi olen alati teadnud, et ühe või teise maa kultuuri eitamine mõne poliitiku pärast on väga rumal. Ühel päeval saadeti mulle Venemaalt stsenaarium ja pärast selle lugemist jõudsin üsna kiiresti otsusele, sest see on heal viisil kummaline lugu. Kohe esimese asjana paelus mind äraspidine loogika, mis ühest küljest on eluline ja teisalt pakub üllatavaid süžeepöördeid. Minu jaoks on see eelkõige üks mõistulugu ligimesearmastuse tähendusest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles