Debütant murdis end põhitegijate sekka

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Tamm(vasakul)
Reimo Tamm(vasakul) Foto: Arvet Mägi

Esimest aastat Eesti korvpallikoondise kandidaatide hulka kuuluv Viljandist pärit Reimo Tamm pääses kohe koos põhimängijatega platsile ja viskas viimases kohtumises 12 punkti.

Esmaspäeval Lätiga peetud sõpruskohtumist alustasid eestlased nõrgalt ja minut enne esimese veerandaja lõppu olid nad 11:21 kaotusseisus.

Eelmisel hooajal TTÜ esinduse mängujuhina tegutsenud Reimo Tamm, kes kuulus Eesti koondise algkoosseisu, nentis, et meeskond oleks võinud kohe agressiivsemalt tegutseda. «Esimesel veerand­ajal venis vahe päris suureks.»

Seejärel aga mehed kogusid ennast ja asusid kolmandal veerandajal korraks isegi juhtima. Mäng lõppes Euroopa meistrivõistlustel kõrgemas divisjonis kaasa tegevate lõunanaabrite napi, 78:74 võiduga.

Peatreener teeb peatselt otsuse

Nüüd jätkab Eesti koondis ühist treenimist ja sõidab järgmisel nädalal Rootsi, kus on kavas kaks sõprusmängu sealse esindusega. Peatreener Tiit Sokk on öelnud, et enne neid kohtumisi arvab ta praegu koondisesse kuuluva 16 mehe seast kolm välja.

Reimo Tamm kinnitas eile hommikul, et tema ei tea, kes need mehed on, nagu ka seda, missuguseks kujuneb tema enda edasine saatus. «Tiit (Sokk — toim) selle kohta signaale ei anna,» lausus ta.
Tamm tõdes, et on senistes sõpruskohtumistes päris palju mänguaega saanud. «Aga eks treener ürita seda kõigile anda.»

Sokk on intervjuudes rõhutanud sedagi, et praeguses koondises on nii mõnelegi kohale terav konkurents ja see muudab meeskonda tugevamaks. Tamme sõnul on tema ehk mängujuhi positsioonile kolm meest ja see tähendab, et nii mängudes kui treeningutel tuleb end üha tõestada.

Esmaspäeval Tallinnas lõppenud miniturniiril, kus Eesti koondis võitis Rootsit ja kaotas Lätile, ei teinud kaasa Tanel Sokk, kes on samuti üks pretendente mängujuhi kohale, ning tänu sellele pääsesid teised pikemaks ajaks platsile.

Klubi pole valitud

Eelmistele hooaegadele tagasi vaadates ütles Reimo Tamm, et nii vara kui sel suvel pole ta uueks aastaks valmistuma hakanud. «Nüüd algasid laagrid juba jaanipäeval,» rääkis ta.

Kui Tamm püsib koondises suviste Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni mängude lõpuni, jätkub tal kõrgetasemelisi kohtumisi 22. augustini. Kava kohaselt on koondisel augustis neli sõprusmängu ja kolm ametlikku meistrivõistluste kohtumist.

Seni pole aga selge, millises klubis Tamm sügisel jätkab. Läbirääkimised on tal pooleli nii eelmise aasta koduklubi TTÜ kui Kalev/Cramoga, mida asus juhendama mullu Reimo Tamme treenerina ametis olnud Aivar Kuusmaa.

Mängija loodab, et selle nädala jooksul peetavate läbirääkimiste järel saab otsus  selgeks. Kalev/Cramo poolt räägib võimalus mängida peale Eesti ja Balti liiga ka Ida liigas. Samas on TTÜ sel aastal kolme Balti riigi ühisel turniiril jõudnud eliitdivisjoni sekka ja mängib seega mullusest aste kõrgemal.

Viljandi spordikooli lõpetanud Reimo Tamm on kunagi kuulunud ka Eesti 16-aastaste noormeeste koondisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles