Aiasaadusi on parim säilitada sügavkülmikus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Aiasaadustest võib keeta näiteks moosi. Neid võib marineerida ja kuivatada. Kõige paremini säilivad marjade ja köögiviljade omadused siiski sügavkülmutatult.

Väga tähtis on hoida külmikus õiget temperatuuri. Külmkapi soovitatav temperatuur on +5 ja sügavkülma oma  –18 °C. Enamasti on termomeeter külmikutesse sisse ehitatud, kuid spetsiaalse mõõturi saab ka poest osta.

Külmutamiseks sobivad kõik aiasaadused, välja arvatud suure veesisaldusega viljad, nagu kurk, arbuus ja melon, mis külmutamise järel kaotavad maitse ja sulades esialgse struktuuri. Kõvemaid köögivilju, nagu porgand, lillkapsas, peet ja kaalikas, tasub enne külmutamist kergelt kupatada ehk blanšeerida. See tagab maitse ja värvi säilimise.

Tagasi üles