Eesti oma piiri Venemaa toidule ei sulge

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala reede keskpäeval ootas Viljandi viljasalve väravas kolm Venemaa numbrimärgiga veokit, mis tõid siia maisi.
Eelmise nädala reede keskpäeval ootas Viljandi viljasalve väravas kolm Venemaa numbrimärgiga veokit, mis tõid siia maisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädal tagasi võis Viljandi viljasalve väravas näha Venemaa numbrimärkidega veokeid, mis tõid siia oma kodumaalt maisi. Eestist Venemaale vilja ja muud toidukraami viia ei tohi, vastupidiseks äriks on piir aga avatud.

«Venemaa impordi piiramise majanduslik mõju oleks üsna väike, sest Venemaa osa Euroopa Liidu põllumajandussaaduste kaubandusest on ainult veidi üle ühe protsendi,» vastas põllumajandusministeeriumi asekantsler Illar Lemetti küsimusele, kas Eesti kaalub üksi või koos euroliiduga Venemaa toiduainete impordi keelamist.

Augustis teatas Venemaa, et keelab euroliitu kuuluvatel riikidel poliitilise olukorra pingestumise tõttu siin toodetavate toiduainete sisseveo. Eesti tootjad ja töötlejad kaotasid seetõttu turuosa, mille suurus on põllumajandusministeeriumi hinnangul 150 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles