Kamara veisefarm plaanib laieneda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamara veisefarmis saab aasta pärast praegusega võrreldes kaks korda rohkem lehmi pidada.
Kamara veisefarmis saab aasta pärast praegusega võrreldes kaks korda rohkem lehmi pidada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja vallas asuvat Kamara veisefarmi ootab ees rekonstrueerimine ja laiendamine, mille tulemusena kahekordistub seal peetavate lehmade arv. Rajatakse uus lüpsilaut ning vedelsõnniku mahutamiseks ehitatakse lisaks olemasolevatele laguunidele üks 15 000-kuupmeetrise mahutavusega vedelsõnnikuhoidla.

«Eks ärev olukord piimandussektoris mingeid hirme ikka tekita, aga suurendamine on sellest hoolimata kindlalt plaanis,» ütles osaühingu Abja Farmid tegevjuht Marek Ruiso. «Praegune meid enam ei rahulda, tootlikkust oleks vaja suurendada ja efektiivsemaks muuta.»

Praegu on farmis lüpsilehmi 600, juurde kavatsetakse võtta veel pool tuhat. Ruiso lisas, et on kaalumisel, millised seadmed tuhande looma puhul kõige kasulikumad oleksid. Töökohti ilmselt juurde ei tule ning lootus on uutel ja efektiivsetel tehnoloogilistel lahendustel. Lisaks rajatakse 8000 tonni silo mahutavad hoidlad, uus puurkaev, tuletõrje veevõtukoht, autodele desovann ja taristu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles