Kärbseseen murdis lapse haiglasse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgistusteabekeskuse infoliinile tuleb sügisel palju kõnesid kehvasti kupatatud seente söömisest mürgistuse saanud inimestelt, kes otsivad õpetust, milliseid esmaabivõtteid kasutada.
Mürgistusteabekeskuse infoliinile tuleb sügisel palju kõnesid kehvasti kupatatud seente söömisest mürgistuse saanud inimestelt, kes otsivad õpetust, milliseid esmaabivõtteid kasutada. Foto: Evi Eiche

Mürgise seene pärast on tänavu Viljandimaal haiglaravile sattunud nelja-aastane laps, kes oli söönud sirmiku asemel eksikombel kärbseseent. Praeguseks on ta paranenud.

Ainsa tänavu Viljandi haiglas registreeritud seenemürgistuse juhtumiga oli seotud viieliikmeline perekond. Kõige väiksem pereliige sai tugeva mürgistuse ning tema tuli ravile viia Tartusse. Ülejäänud pereliikmed olid arstide jälgimise all. Nende maksa- ja neerunäitajaid uuriti haiglas terve nädala jooksul, kuid ravi nad ei vajanud.

Pere oli enda teada söönud sirmikuid, kuid eksikombel oli lauale sattunud vähemalt üks panter-kärbseseen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles