Alkoholivaba september pole naljanumber

, karsklane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

MEIE ÜHISKOND suhtub napsitajatesse suhteliselt leebelt. Erandiks pole ka lapsevanemad. Nii mõnegi arvates pole laps veel küllalt tark, et tema halbadest harjumustest aru saada. Kuid laps saab aru küll ning vanemate alkoholiprobleemid sööbivad raske taagana tema mällu ja hinge.

Jätan kohe kõrvale olukorrad, kus üks vanematest teist või ka lapsi peksab ja moraalselt alandab, sest need avaldavad ilmselgelt negatiivset mõju. Räägin olukordadest, kus vanem lihtsalt kõigub koju või napsitab koduseinte vahel. Mõnikord teevad seda lausa mõlemad vanemad. Nad võivad purjuspäi küll lapsega mängida ja teda kiitagi, aga too mõistab kohe, et miski on valesti, ja see ei meeldi talle.

VÄIKSEMAD LAPSED võivad jätta mulje, nagu neile meeldiks meenutada, kuidas issi vastu ust põrkas ja valjult ropendas või kuidas ta trepist üles ei saanud. Aga see on näiline. Mida aeg edasi, seda enam eemalduvad lapsed napsitavatest vanematest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles