Õppejõud saab preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Celia Roose saab Riho Pätsi koolimuusika fondilt koolimuusika edendaja tiitli. Fond annab silmapaistvatele koolimuusika edendajatele laureaaditunnistusi juba 13. korda. Viljandisse varem seda tiitlit tulnud ei ole.

Celia Roose on muusikaõpetaja, koorijuht ja õppejõud, kelle tegevus pärimusmuusika vallas kajastub tänases muusikahariduses, seda nii üldhariduskoolis, muusikakoolides kui tulevasi õpetajaid ettevalmistavates kõrgkoolides. Aastatel 2005–2009 juhtis Celia Roose riiklikus programmis «Lõunaeesti keel ja kultuur» projekti «Pärimusmuusika õpetus Võrumaal», 2008–2012 tegi ta õpetajate täienduskoolitusi August Pulsti õpistus. Roose on loonud üldhariduskoolidele palju õppematerjale. 2003. aastal ilmus «Kooli folkloorikogumik», samuti on Celia Roose olnud koolilaulikute pärimusmuusika konsultant ning koostanud huvialakooli ja muusikakooli pärimusmuusika ainekavasid.

Pärimusmuusikuna on Celia Roose andnud hulga kontserte, kuulunud mitme muusikakollektiivi koosseisu ja olnud teatriprojektide muusikaline kujundaja. Praegu töötab Roose muusikaõpetajana Valgamaal Lüllemäe põhikoolis ning Viljandi kultuuriakadeemias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles