Eesti ja Kiribati astusid suhtesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiribati president Anote Tong
Kiribati president Anote Tong Foto: Wikimedia

Samoal ÜRO väikeste arenevate saareriikide tippkohtumisel viibinud Eesti välisministeeriumi asekantsler Väino Reinart ning Kiribati president Anote Tong kirjutasid alla kommünikeele, millega Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Kiribati vabariigiga.

Reinarti sõnul püüab Eesti leida sobivaid võimalusi väikeste arenevate saareriikide toetamiseks. «Eestil on head e-valitsemise rakendamise kogemused, mida saaksime koostöös edasi anda nii e-hariduse, e-valimiste, e-meditsiini kui e-riigihaldust puudutavate lahenduste osas,» ütles ta.

Anote Tong väljendas heameelt, et Eesti ja teised Euroopa Liidu riigid on kliimasoojenemisteemalistes rahvusvahelistes läbirääkimistes head partnerid. Tong meenutas ka eestlasest arsti, kes töötas mõnda aega tagasi Kiribatil, ning avaldas lootust, et tulevikus on Eestil võimalus Kiribati arengule kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles