Igaüks on väärtus

Jüri Jaanson
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Reformierakond

EESTI ÜHISKOND arutles õhutemperatuurist ja rannailmast sõltumatult terve suve töövõimereformi plusside ja miinuste üle. Hiljuti asus riigikogu sotsiaalkomisjon hindama valitsuskoalitsiooni paar nädalat varem esitatud ettepanekuid, millega soovitakse reformi jõustumise aega edasi lükata ning suurendada sissetuleku piiri, millest alates hakkab tööl käivatel erivajadustega inimestel töövõimetoetus vähenema.

Need on mõistlikud plaanid, mis väärivad toetamist. Ent reformi peamine eesmärk oli, on ja jääb samaks: saada võimalikult paljud inimesed tööle. Nende võimete ulatuses mõistagi. See on väärikuse ja tuleviku küsimus. Ka riigieelarve pikaajalise jätkusuutlikkuse küsimus. Muudatusettepanekud näitavad, et rahvaesindajad on tähelepanelikult kuulanud, mida huvigrupid ja valijad räägivad, ning neid sõnumeid kuulda võtnud.

Kasutasin viimases lauses suisa kahes kohas sõna «kuulama» ja jäin mõtlema. Selle sõnaga on mul ju isiklik suhe. Olen tänaseks valijate tahtel riigikogus töötanud üle kolme aasta ning see töö on saanud võimalikuks vaid tänu abivahenditele, mis võimaldavad mul taustamürast konkreetset kõnet eristada ja aruteludes kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles