Mulkidest sai Rootsimaa kirjus pealinnas vaatamisväärsus

Kristi Ilves
, Mulgi uudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi suurlinnamelus näeb igasuguseid karvaseid ja sulelisi, kuid Mulgi rahvarõivad on nii pilkupüüdvad, et äratavad isegi seal tähelepanu.
Stockholmi suurlinnamelus näeb igasuguseid karvaseid ja sulelisi, kuid Mulgi rahvarõivad on nii pilkupüüdvad, et äratavad isegi seal tähelepanu. Foto: Kristi Ilves

Augusti viimasel reedel asuvad Mulgimaa Valgamaa poolelt teele mikrobuss ja sõiduauto, lastiks viiest kihelkonnast kokku korjatud rõõmsad mulgid ja ohtralt igasugust kraami alates Mulgi korpidest ja lõpetades villaste sokkidega.

Karksi valla kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu on laadungi komplekteerinud nii, et Rootsis Stockholmi Eesti majas saaks meie kultuuri võimalikult laiahaardeliselt tutvustada.

Peale Kannistu kuuluvad isikkoosseisu Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender, Karksi noored segarahvatantsurühmast Samm Sassis koos juhendaja Anneli Arrastega, lõõtsamees Rein Pärtma, Tõrva rahvamuusikaansambli Jauram liikmed, Tarvastu käsitöökoja esindajad ning loo autor. Muidugi on kaasas Mulgimaa hing ja vaim, seekord mittetulundusühingu Abja Koolituskeskus samanimelise fotonäituse kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles