Raudrüü soetati turistipeibutiseks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osalises raudrüüs tegelased on ajas tagasi minevaid etendusi andnud Karksi ordulinnuse päevadel, kuid terves raudrüüs meest pole rahvasuus lossimägedeks kutsutavas paigas enam ilmselt aastasadu käinud.
Osalises raudrüüs tegelased on ajas tagasi minevaid etendusi andnud Karksi ordulinnuse päevadel, kuid terves raudrüüs meest pole rahvasuus lossimägedeks kutsutavas paigas enam ilmselt aastasadu käinud. Foto: Kai Kannistu

Täna saavad piirkondlikud turismiedendajad Karksi ordulinnuse varemetes rinda pista 25-kilogrammise raudrüüga, et sellest omakandi rahvale rääkida.

Ettevõtmise korraldaja Almar Kalami sõnul on see reklaampäev ja kohale on kutsutud turisminduse ja ürituste korraldamisega seotud inimesed nii kohapealt kui mujalt Eestist.

«Esimene vabatahtlik, kes on nõus sinna sisse hüppama, raudrüü endale selga ka saab,» tähendas ta. Õige raudrüütli tunde saab rüü kandja kätte siis, kui proovib 25-kilogrammise lisakoormusega näiteks vehelda ja vibu lasta või oda visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles