Repliik: Tore kingitus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Erakogu

Lennujaamas USA presidenti Barack Obamat ära saates ulatas Eesti president Toomas Hendrik Ilves talle pisikese kingituse – ID-kaardi. See nagu polnukski midagi erilist. Aga oli vist siiski.

Sel suvel suhtlesin päris pikalt ühe Ameerika mandril elava ja töötava väliseestlasest professoriga, kelle eriala eeldab üsna keerukate aparaatidega töötamist. Ja ilma liialdamata: ma ei jõudnud talle ära seletada, mida me ID-kaardiga teha saame. Ta imestas muudkui: «Kas tõesti?» ning uuris mu kaarti eest ja tagant. Seda, et see tilluke dokument täidab ka juhiloa aset, pidas ta algul naljaks.

Meile pole ID-kaart mingi ime. Oleme ammu harjunud, et see meie elu mugavaks muudab. Meelest on läinud seegi, kuidas kunagine siseminister Tarmo Loodus kaarti juurutades vastu päid ja jalgu sai. Hea, et tal jätkus jonni asja mitte pooleli jätta. Kas me oma kaartidest just ilma oleksime jäänud, aga tükk aega hiljem oleksime need kätte saanud küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles