Nii me elame ja oleme

, vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valli Veigel
Valli Veigel Foto: Elmo Riig / Sakala

KUULASIN LÄINUD laupäeval Vikerraadiost «Rahva teenrite» saadet. Muu hulgas arutasid ajakirjanikud kuumi sisepoliitilisi küsimusi, mis puudutavad alkoholi müüki, tarbimist ja -kultuuri. Fookuses oli seejuures mõistagi Tallinna linnavalitsuse tegevus riigivõimu hiljuti muudetud seaduse valguses.

Tunnistan, et ajakirjanike mõttearendus oli värskendav, mingil määral ehk ka ärritav. Huvitava asjaoluna panin tähele, et avalikus ruumis alkoholi tarbimist lubava seaduse suhtes oli meesajakirjanik negatiivsel, naisajakirjanik positiivsel arvamusel. Vabandan, kui see kõlab seksistlikult, aga tavaelus oleme harjunud, et alkoholi vastu on pigem naised.

Minu kõrvus kaigub seniajani õrnalt nautlev naishääl, mis räägib klaasist veinist vabas õhus. Mõelda vaid, kui tore see on! Seda enam, et kogu Euroopa on harjunud sellise veinikultuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles