Valitsus andis vana tehase koristamiseks miljoneid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Valitsus andis täna eurotoetusena saadavast rahast osa Paistu vallas asuva kunagise asfalti tootmise tehase ümbruse korrastamiseks.

Et nelja kunagise asfaltbetoontehase territooriumid puhtaks saaksid, andis valitsus kokku 88 miljonit krooni. Neljast tehasest üks asub Holstre-Nõmmel ja esialgu pole veel teada, kui suur summa kulub siinse tehase territooriumi puhastamiseks.

Lisaks asuvad tehased veel Võrumaal Umbsaarel, Jõgevamaal Viruveres ning Põltsamaa läheduses.

Endistel sõjaväe- ja tööstusaladel reostuse likvideerimiseks on Eestil 2013. aastani kasutada 300 miljonit krooni. Kümne riigimaal asuva objekti puhastamiseks on valitsus andnud 212 miljonit krooni ning eramaadel asuvate vanade asfalditehaste korrastamiseks jagati nüüd 88 miljonit krooni.

Pärast kava kinnitamist esitab toetuse saaja Keskkonnateabe Keskus projektitaotluse menetlemiseks sihtasutusele Keskkonnainvesteeringute Keskus. Pärast taotluse osas rahastamise otsuse tegemist alustab Keskkonnateabe Keskus projekti elluviimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles