Energiaturg: börsihind on andnud tänavu 17-protsendilise võidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elektrilepingute portaali Energiaturg.ee teatel on elektri börsihind soodsaim valik, mis on tänavu toonud tarbijatele 17-protsendilise hinnavõidu. Ka augusti eest tuleb börsipaketi valinud elektritarbijate arve 12 protsenti väiksem kui fikseeritud hinnaga paketi kasutajatel.

«Kuigi EstLink 2 oli augustis ligi kümme päeva rikke tõttu rivist väljas, ei tekkinud tänu EstLink 1-le olulisi hinnavahesid Soomega ning börsihind oli stabiilne, kui mõned väikesed erandid välja arvata,» märkis Energiaturg.ee tegevjuht Pirmin Tamm.

Börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et augustis oli 1750-kilovatise aastatarbimisega korteri puhul börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 1,04 eurot odavam kui enim valitud fikseeritud hinnaga pakett. Elektriküttega eramu puhul, mille aastane tarbimine on 22 500 kilovatti, oli pakettide hinnavahe augustis 13,32 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu. Need on aga üksnes elektri hinnad, millele pole lisatud võrgutasu ega aktsiise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles