Tele- ja raadiokanalid vahendavad folgipidu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERR on kohal oma moodsaima ülekandejaamaga Iris.
ERR on kohal oma moodsaima ülekandejaamaga Iris. Foto: Karl-Eduard Salumäe

Mitu Eesti raadio- ja telekanalit teevad täna algavast folgipeost otselülitusi ning rahvusringhääling on selleks puhuks kohale sõidutanud oma moodsaima ülekandejaama Iris.

Rahvusringhääling alustab oma ülekandeid Viljandist neljapäeval kell 12.15 Vikerraadio saates "Uudis+".

Kuulajateni tuuakse hetki festivali avakontserdilt, antakse ülevaade esinejatest, tutvustatakse õpitubasid ja kõneldakase suundadest Eesti pärimusmuusikas. Saatejuhid Arp Müller ja Tiit Karuks käivad vabalaval, toidutänaval ja kontserdipaikades, et saada teada, mida teeb festival Viljandiga.

Televiisorist näeb Viljandi pärimusmuusika festivali praeguse kava kohaselt õhtustes "Aktuaalse Kaamera" uudistes ning lülitusi sinna tehakse Viljandist mitmel õhtul. Hulk kontserte võetakse linti ning neid näeb ETV-st kollaažina 1. jaanuari esimestel tundidel. Täismahus jõuavad kontserdid vaatajateni tõenäoliselt järgmisel aastal.

Homme on folgilainel rahvusringhäälingu venekeelne raadiojaam Raadio 4 ning laupäeval läheb Viljandist teele suur osa Raadio 2 saatepäevast .

Kohal on ka Eesti eratelejaamad. TV3 teeb reedel Viljandist otselülitusi oma uudistesse ning folgiteemalised lood jõuavad reedel kella 20 paiku eetrisse raekojaplatsilt vabalava eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles