Kohus sundis teeomanikku betoonist loobuma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kella 14 paiku olid betoonplokid Lorupi teel veel alles. Just siis sai Valma seikluspargi omanikku Kalle Kütti esindav advokaat kohtust otsuse, et tee tuleb liiklemiseks avada. Mõni tund hiljem sikutati plokid teelt ära.
Eile kella 14 paiku olid betoonplokid Lorupi teel veel alles. Just siis sai Valma seikluspargi omanikku Kalle Kütti esindav advokaat kohtust otsuse, et tee tuleb liiklemiseks avada. Mõni tund hiljem sikutati plokid teelt ära. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Valma külas kahe suure turismitalu juurde viival teel tekkinud konflikti pidid sekkuma politseinikud ja kohus. Neljapäeva lõuna ajal puudega suletud teele toodi õhtul betoonplokid ning reedel tegi kohtunik otsuse, mis sundis omanikku plokid ära viima.

Neljapäeva lõuna ajal rääkis Peeter Kaares, kes oli saemehel lasknud puud teele langetada, et hakkas oma kinnistul metsa tegema ning pahasti puhunud tuule tõttu kukkus suurem osa tüvesid teele. Kinnistuomaniku õhtune tegevus andis selgelt märku, et tema eesmärk oli läbipääs sulgeda. Nimelt saabus neljapäeva õhtul Valma seiklusparki ja Järveveere puhkekeskusesse viiva Lorupi teele veok koos kraanaga ning sinna tõsteti suured betoonplokid.

24 tundi teesulgu

Vähem kui 24 tundi hiljem sikutas seikluspargi omanik Kalle Kütt need traktoriga teelt ära. Loa andis talle selleks kohus ning Küti tegemisi fikseerisid kõrval seisvad politseinikud, kelle ta oli ise kohale kutsunud. «Mul oli põhjust arvata, et Peeter Kaares võib astuda minuga füüsilisse konflikti,» selgitas ta.

Kaares betoonplokkide kõrvaldamise ajaks sündmuskohale ei tulnud ja Sakalal teda eile tabada ei õnnestunud.

Raha ei makstud

Lorupi tee kuulub korraga nii Valma puhkekeskuse omanikule Kalle Kütile kui aasta tagasi tema naaberkinnistu ostnud Kaido Kaaresele, kelle isa Peeter Kaares küsis kahe turismitalu omaniku käest 10 000 eurot ning lubas oma teeosa sulgeda, kui nad ei maksa. Kui Kaares nimetas rahaküsimist maatüki müügipakkumiseks, siis Küti ning tema naabri, Järveveere puhkekeskuse juhi Taavi Liseiski meelest oli see väljapressimine.

Kütt pöördus juba neljapäeval juhtunu pärast kohtusse ning kutsus kohale ka politseinikud. Reedel tegi Viljandi kohtumaja kohtunik otsuse, et seni, kuni kestab kohtuvaidlus, peab Kaares hoidma tee avatuna. Kalle Kütil peab selle aja jooksul olema võimalik teed kasutada mõlemas suunas, mis tahes ajal ja sõidukiga.

Et tsiviilvaidlus alles algas, on raske prognoosida, kui kaua võib lahendini jõudmiseks kuluda. Kohtupraktikas on juhtumeid, kus seda sorti teevaidlused on kestnud aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles