Tarvastu sai sotsiaalmaja võrra rikkamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstnas asuv Tarvastu valla sotsiaalmaja, kuhu esimesed elanikud on juba sisse kolinud, läks maksma 180 000 eurot. Kärstna Kodu uksele on paigaldatud sõrmejäljelugeja, mis kutsus mitmeid pidulisi end uudistama.
Kärstnas asuv Tarvastu valla sotsiaalmaja, kuhu esimesed elanikud on juba sisse kolinud, läks maksma 180 000 eurot. Kärstna Kodu uksele on paigaldatud sõrmejäljelugeja, mis kutsus mitmeid pidulisi end uudistama. Foto: Siim Piirak

Eile avati Kärstnas pidulikult Tarvastu valla aasta suurim investeering – esimene sotsiaalmaja. Avamist oli tulnud uudistama üle poolesaja inimese.

Valla sotsiaalnõuniku Irma Väre sõnul on ehitis väga vajalik. «Teatavasti on vallal kohustus leida eluruum neile, kes pole ise suutelised seda leidma või kes vajavad püsivalt sotsiaalteenuseid, mida pole võimalik kodus osutada,» lausus ta. See oli vallale keeruline ülesanne, sest üüriturg on seal kandis sama hästi kui olematu. «Olgu Tarvastu vald pealegi kaugem kant, tegelikult pole siin üldse ruume, mida oleks võimalik üürida.»

Konkursiga nime saanud Kärstna Kodu oli plaanis valmis saada oktoobriks, kuid avamiseni jõuti juba enne septembrit. «Ehitajal oli võimalik hoone kiiresti valmis saada,» sõnas sotsiaalnõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles