Kaks uut näitust ootavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola dekoratiivne tähestik
Poola dekoratiivne tähestik Foto: Marko Saarm / Sakala

Sakala keskuse jalutussaalis saab näha Karel Kraviku fotonäitust «Viru kaevanduse viimane toodang», Viljandi linnagaleriis aga on väljas «Illustreeritud disainiaabits ehk 25 Poola illustraatori joonistatud 100 asja».

Möödunud aasta juunis suleti Ida-Virumaal taas üks põlevkivikaevandus, seekord Viru kaevandus. Sealt oli päevavalgele toodud 80,5 miljonit tonni pruuni kulda. Varud ammendusid, nii nagu ka veel täiesti töökorras köistee, allmaaraudtee ja tehnika sobinuksid juba muuseumieksponaatideks.

Sügaval nõukogude ajal, 1965. aastal avatud kaevanduse hämaraid käike viimast korda jäädvustanud Karel Kravik on kiindunud Ida-Viru tehismaastikesse ja kõikvõimalikesse keskkonnaanomaaliatesse, mis on tekkinud sinna energeetika ja tööstuse kutsel. Kravik on Ida-Virumaa fotoprojekti eestvedaja ning tõdeb, et tahab vaataja viia hetkeks mugavustsoonist välja, kohtadesse, kuhu niisama ei satu ning mis näitavad meile seda, mida on vaja meie igapäevaseks toimimiseks, kuid mis ei ole osa meie igapäevasest ümbruskonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles