Poliitiline otsus muutis haigla nõukogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Viljandi Haigla nõukogu liikmeks nimetati Ülle Lumi.
Sihtasutuse Viljandi Haigla nõukogu liikmeks nimetati Ülle Lumi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Augusti keskpaigas kutsuti sihtasutuse Viljandi Haigla nõukogust tagasi Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Alar Karu ning tema asemele nimetati Ülle Lumi. Sotsiaalministeeriumi sõnutsi oli see poliitiline otsus.

Ministeeriumi kommunikatsioonijuht Kristel Abel selgitas, et nõukogu liikme määrab ametisse ja kutsub tagasi sotsiaalminister või valdkonna eest vastutav minister, kelleks praegu on reformierakondlasest tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. «See on poliitiline otsus. Ülle Lumi on pikaajalise kogemusega haiglajuht ja tervishoiukorralduse ekspert, kelle kogemuse rakendamine haigla edasisse arengusse on väga tähtis,» selgitas Abel.

Küsimusele, kas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Alar Karu kutsuti nõukogu liikme kohalt tagasi tema parteilise kuuluvuse tõttu, vastas ministeeriumi mee­dia­esindaja, et see võis olla üks põhjus. Tema sõnutsi ei ole tagasikutsumises midagi erilist ning seda tuleb ikka ette. «Ma arvan, et see pole ennekuulmatu. Ju peeti vajalikuks sellist kogemust haigla hüvanguks kasutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles