Nelik libises sihile lähemale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste paarisaeruline neljapaat, milles võistlevad ka viljandlased Kaspar Taimsoo (esimene) ja Kaur Kuslap (viimane), valmistub neljapäevaseks maailmameistrivõistluste poolfinaaliks.
Eesti meeste paarisaeruline neljapaat, milles võistlevad ka viljandlased Kaspar Taimsoo (esimene) ja Kaur Kuslap (viimane), valmistub neljapäevaseks maailmameistrivõistluste poolfinaaliks. Foto: Fred Killing

Pühapäeval anti Amsterdamis sõudmise maailmameistrivõistluste start. Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo sai esimeses eelsõidus kiireima ajaga 5.39,90 otsepääsu poolfinaali.

Eesti meeskonna viljandlasest eessõudja Kaspar Taimsoo sõnul õnnestus sõit üsna hästi. Kui esialgu tundus, et mehed läbisid distantsi peaaegu maksimaalse võimsusega, siis hilisem analüüs näitas, et üht-teist jäi tagavarakski. «Meil jäi varu, sest alustasime veidi aeglaselt ja minu süül jäi lõpukiirendus ehk tsipa hiliseks,» selgitas Taimsoo.

Eestiga ühes eelsõidus püüdsid poolfinaali kohta veel Kasahstan, Holland, Šveits ja Uus-Meremaa. Esimesel 500 meetril juhtis sõitu Šveitsi paatkond, jättes eestlased Uus-Meremaa järel kolmandaks. Ent 1000 meetril oli ees juba meie meeskond ning peamine heitlus jätkuski Uus-Meremaaga. Finišisirgel pidid uusmeremaalased siiski eestlaste paremust tunnistama, kuid jõudsid teise kohaga samuti otse poolfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles