Ärma talus otsiti teed Põhjala kööki

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katre Vidder tõi Ärmale kaasa tänavuse laulupeo leiva miniatuurse variandi, millel olid nii sees kui peal päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemned.
Katre Vidder tõi Ärmale kaasa tänavuse laulupeo leiva miniatuurse variandi, millel olid nii sees kui peal päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemned. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitut Eesti nimekat söögikohta koondava Maitseelamuste grupi loovjuht Joel Ostrat märkis, et tal on taskus vähemalt kolm visiitkaarti. «Olen siin paari inimesega tooteid maitsnud ja kokku leppinud, millal nad näidistega meile külla tulevad,» ütles ta.

Ostrat rääkis seda möödunud nädalal Abja vallas Ärma talus presidendipaari korraldatud neljandal Eesti toidu edendajate kokkusaamisel.

Maitsta ja ühtlasi imetleda jagus seal head-paremat nelja laua jagu. Neilt võis leida tatra-jõhvika-meeküpsiseid ja kiluampse, miniatuurse laulupeoleiva, keediseid ja kastmeid, šokolaaditrühvleid, pirukaid koos retseptiga, korvi õunte, ploomide ja pirnidega, viinamarju... Sadakond väike- ja mahetootjat oli kõik selle külakostiks kaasa võtnud lootuses, et see kokkadele ja restoranipidajatele maitseb ning kellegagi õnnestub ka koostöökätt suruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles