Linn nõuab avalike ürituste korraldajatelt rohkem infot

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Viljandi linnavalitsus kinnitas esmaspäeval uue taotlusvormi avaliku ürituse korraldamiseks. Nüüdsest tuleb linnajuhtidele ettevõtmise kohta rohkem teavet anda.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhi Katrin Mändmaa sõnul peab ürituse kirjeldus olema põhjalikum turvariskide hindamiseks.

Avaliku ürituse loa taotlejad peavad edaspidi kirjeldama ka muusikastiili, avaliku korra ja inimeste ohutuse tagamise abinõusid, valgustust ürituse paigas, kasutatavat helitehnikat ja eriinventari (pürotehnika, sõidukid, loomad) ning liikluse ja parkimise, piletimüügi, jäätmehoolduse ja meditsiinilise abi korraldamist.

Samuti peab taotlusvormis ära märkima prognoositava osalejate arvu ja hindama turvariske.

Katrin Mändmaa lisas, et linnavalitsus annab loa ka üritustele, mida plaanitakse spordikeskuse või kultuurimaja hallatavale alale. Näiteks Viljandi järve randa haldab spordikeskus ning lauluväljaku, Teise Kirsimäe ja Kaevumäe kasutamist koordineerib kultuurimaja. Taotlus tuleb eelnevalt nende asutustega kooskõlastada ning alles seejärel saab küsida luba linnavalitsuselt.

Kui on tarvis tänavaid sulgeda, peab selleks saama loa enne taotluse esitamist.

Ürituse korraldaja kinnitab vormi lõpus allkirjaga, et tunneb Viljandi avaliku korra eeskirja, Viljandi heakorra eeskirja ning Viljandi üldkasutatava territooriumi ajutise sulgemise korra nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles