Eesti toit otsis Ärmal uusi suid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Presidendipaari eestvedamisel peeti Ärma talus sadakonna inimese osalusel neljandat Eesti toidu kokkutulekut.
Presidendipaari eestvedamisel peeti Ärma talus sadakonna inimese osalusel neljandat Eesti toidu kokkutulekut. Foto: Elmo Riig / Sakala

Presidendipaar võõrustas teisipäeval Ärma talus ligi sadat Eesti toidu edendajat, kelle seas oli nii väike- ja mahetootjaid kui kokkasid ja restoranipidajaid. Nad olid tulnud järjekorras neljandale Eesti toidu kokkutulekule.

Seekordseks päeva teemaks nimetas presidendiproua Evelin Ilves Põhjala köögi, sest Eesti sai kutse liituda Põhjala köögi manifestiga. Tema sõnul käsitleb manifest kohaliku hooajalise tooraine kasutamist.

President Toomas Hendrik Ilves meenutas, et neli aastat tagasi sai Eesti toidu päev alguse sellest, et ta kuulis 24 tunni jooksul kahte kurtmist. Esimesel korral vestles president restoranipidajaga, kes rääkis, et peab toorainet kaugelt ostma, sest Eestist seda ei leia. Veidi hiljem kohtus ta mahetalunikuga, kes kõneles, et peab oma toorainet müüma välismaale, sest Eestis seda keegi ei osta.

Tagasi üles