Olustveres puhutakse vanale ametile elu sisse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere klaasikojas on klaasipuhumist õpetamas käinud meistrid lähedalt ja kaugelt, teiste hulgas USA klaasikunstnik Sarah Gilbert (pildil). Peagi alustab seal õpinguid esimene kursus klaasipuhuja assistente.
Olustvere klaasikojas on klaasipuhumist õpetamas käinud meistrid lähedalt ja kaugelt, teiste hulgas USA klaasikunstnik Sarah Gilbert (pildil). Peagi alustab seal õpinguid esimene kursus klaasipuhuja assistente. Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis alustab sügisel esimene kursus klaasipuhuja assistente. Sellist ametiõpet ei saa kusagil mujal Eestis.

Vastu võetakse kümme inimest, kes on valmis töötama klaasipuhumismeeskonna liikmena ning oskavad valmistada klaasipiibuga puhudes ja käsitsi tööriistadega vormides lihtsamaid klaasesemeid.

«Praegu ei ole Eestis ühtegi toimivat klaasivabrikut, kus tehtaks tööd klaasi puhudes,» rääkis kursuse juhendaja, klaasikunstnik Eili Soon. Ta rääkis, et Järvakandis tegutsev vabrik töötab automaatliinil ja see on hoopis teine tehnoloogia. «Klaasipuhuja eriala hakkab meil natuke nagu välja surema, uusi tegijaid peale ei kasva,»  nentis juhendaja. Siiski leidub ka väikesi töökodasid, need kuuluvad enamasti kunstnikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles