Odavamat sorti koolitarvete soetamine nõuab tubli annuse külma närvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähenev õppeaasta algus sunnib lapsevanemaid ostukorve koolitarbeid täis laduma.
Lähenev õppeaasta algus sunnib lapsevanemaid ostukorve koolitarbeid täis laduma. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hoidsin käes kollast, siniste triipudega pakendit ja lugesin sellelt «Koogivormikujuline pliiatsiteritaja 1 TK», ent peas kisendas kui kuri härjapõlvlane: «Ära usu! See on kustukumm!»

See oli viimane tilk karikasse. Olime fotograafiga veetnud mitu tundi Viljandi poodides, püüdes välja selgitada, kust leiaks esimesse klassi minevale lapsele hädavajalikud koolitarbed soodsaimalt. Ja seal Uku keskuse Rimi kaupluses, kus müüakse ilmselt linna kõige odavamaid liimipulki, tõmbus sisemus kokku. «Lähme ära. Ma kirjutan parem sellest, kui hull on niisugune ettevõtmine,» kostsin kolleegile.

Nimetatud «pliiatsiteritaja» maksab 69 senti. Kui selle ümbert kile ära koorisin, tuli välja valge, ühegi ava ja terata kustukumm. Läti- ja leedukeelne kiri seda nendivadki, ent eestlastele pakutakse vidinat pliiatsiteritajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles